(Αποφάσεις της Κομιντέρν)
«Όλα τα κράτη , εκτός από τη Σοβιετική Ρωσία, είναι για τους κομμουνιστές «αστικά κράτη», όλοι οι στρατοί, εκτός από τον «κόκκινο στρατό», «αστικοί στρατοί» και χαρακτηρίζονται από το δικαστήριο της Γ΄Διεθνούς ως «αντεπαναστατικοί στρατοί» που πρέπει να καταστραφούν.»
«Τις στρατιωτικές δυνάμεις της αστικής τάξεως (στρατό, στόλο, αστυνομία και κάθε ένοπλο σώμα) ο προλετάριος δεν μπορεί να «δημοκρατοποιήσει» αλλά έχει καθήκον να τις διαλύσει δια της βίας, ρίχνοντας αυτές μέσα στον εμφύλιο πόλεμο. Οι κομμουνιστές είναι εχθροί αυτού του αστικού στρατού. Δεν του παραχωρούν ούτε έναν άνδρα, αλλά απαιτούν την αποσύνθεση, τον αφοπλισμό και την συντριβή του, με την επαναστατική δράση του προλεταριάτου».
…οι κομμουνιστές δεν σκέφθηκαν ποτέ να καταστρώσουν πρόγραμμα οικονομικό ή κοινωνικό πραγματοποιήσιμο. Η ευτυχία του εργάτη και του λαού είναι η άρνηση της θλιβερής και καταστροφικής ιδεολογίας των κομμουνιστών, που επιδιώκει τον θρίαμβό της μέσα στη συμφορά και στον πόνο… Γι’ αυτούς ο άνθρωπος πρέπει να καταντήσει κτήνος, χωρίς κανένα φραγμό, χωρίς ανδρισμό και υπερηφάνεια, χωρίς καμιά πνευματική επιδίωξη, έρμαιο των σαρκικών ορμών και συναισθημάτων, λεία κατάλληλη για την πραγματοποίηση των σκοτεινών επιδιώξεων της Γ΄ Διεθνούς. Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Εκδόσεις ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΑΘΗΝΑ 1937

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.