Εξάρθρωση ελληνικού δικτύου κατασκοπείας γράφει η εφημερίδα "Σαμπάχ"

 

Η εφημερίδα SABAH

Δίκτυο κατασκοπείας στην Τουρκία διοχέτευε στην Ελλάδα στρατιωτικές πληροφορίες μέσω Έλληνα πολίτη και στελεχών του Ιδρύματος Επιστημονικών και Τεχνολογικών Ερευνών Τουρκίας (TUBITAK), αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ», κάνοντας λόγο για σχετική τουρκική εισαγγελική έρευνα, με βάση επιχείρηση της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια.

Η «Σαμπάχ» γράφει ότι «θέση κλειδί στην υπόθεση κατασκοπείας έχει ο έλληνας πολίτης» Γ.Α., ο οποίος εργάζεται σε τράπεζα ελληνικών κεφαλαίων», ενώ του αποδίδεται ότι, σύμφωνα με τη ΜΙΤ, «στρατολόγησε» και τη σύζυγό του, η οποία είναι μεταξύ των προσώπων που ανακρίθηκαν για την υπόθεση από την εισαγγελία στην Τουρκία.

Κατά το δημοσίευμα, που επικαλείται την εισαγγελία, «το ζεύγος Α. μάθαινε τις εργασίες και τα έργα των οργανισμών που καταρτίζουν εθνικά στρατιωτικά σχέδια όπως οι TUBITAK, ASELSAN και HAVELSAN σε ολοκληρωμένη μορφή ή στο στάδιο έρευνας και τα διοχέτευαν στους Έλληνες. Τα στοιχεία και τα ντοκουμέντα που διέρρεαν σχετίζονταν κυρίως με τη στρατιωτική κατάσταση στο Αιγαίο».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πληροφορίες μεταφέρονταν αρχικά από άτομα που εργάζονταν στο TUBITAK και κατόπιν σε Τούρκο πλοίαρχο, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είναι ο επικεφαλής του δικτύου που παρέδιδε τα στοιχεία στον Έλληνα.

ΣΧΟΛΙΟ: Νέα περίπτωση «ΛΑΛΑΣ«?

Περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Advertisements

4 thoughts on “Εξάρθρωση ελληνικού δικτύου κατασκοπείας γράφει η εφημερίδα "Σαμπάχ"

 1. Καλήμερα, το σχέδιο SUGA (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ 2011) έχει περάσει απαρατήρητο. Οι περισσότεροι το αγνοούν.

  Κάντε ένα δυό αφιερώματα σαν το καλό και αναλυτικότερο άρθρο «Το τουρκικό σχέδιο «BALYOZ» («Βαριά»)» https://adiotos.wordpress.com/2010/07/26/2010-balyoz/

  Υπάρχει μεγάλη άγνοια και … πολλοί θα πέσουν απο τα σύννεφα.

 2. Στην Τουρκία υπάρχει εισαγγελέας και υπηρεσία πληροφοριών και κάνουν τη δουλειά τους, όπως φαίνεται. Στην Ελλάδα υπάρχουν?
  Πως διέρευσαν στο περιοδικό τα στοιχεία που ήξεραν η ΕΥΠ και η Διακλαδική Υπηρεσία Πληροφοριών(ΔΔΣΠ)του ΓΕΕΘΑ? Να τα έδωσε ο Αμουτζόπουλος αποκλείεται. Ο άνθρωπος, αν όντως ήξερε κάτι, θα φρόντισε να μιλήσει με κάποιους υπευθύνους. Που να ήξερε ότι κάποιος θα τον πούλαγε για 30 (μπορεί και παραπάνω) αργύρια. Να τα διέρευσε η ΕΥΠ είναι μάλλον απίθανο, καθώς τα περιοδικά υτού του τύπου έχουν καλύτερες σχέσεις με τους στρατιωτικούς. Προκύπτει το βασανιστικό ερώτημα: Ποιός ωφελήθηκε (ή νόμιζε ότι θα ωφεληθεί) ? Το ΓΕΕΘΑ/ΔΔΣΠ ή το ΓΕΣ?

 3. Στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί έρχεται για πρώτη φορά στην δημοσιότητα ολόκληρο το τουρκικό επιχειρησιακό σχέδιο «SUGA«, εισβολής σε Λέρο, Οινούσσες και Φούρνους και ένα τέταρτο ακόμα νησί, όπως περιήλθε σε γνώση των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών: Ποιες τουρκικές μονάδες θα εμπλέκοντο, ποια μεταφορικά μέσα θα χρησιμοποιούσαν, τα χρονοδιαγράμματα της επιχείρησης, τα σημεία και οι ώρες απόβασης, οι πρώτοι στόχοι των τουρκικών δυνάμεων στα νησιά, οι προβλέψεις για αντιμετώπιση τυχόν ελληνικής αντεπίθεσης, το τέταρτο νησί που θα καταλάμβαναν – το οποίο δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα – για να διευκολύνουν τον σχέδιο κατάληψης των άλλων τριών κλπ.
  Πριν μερικούς μήνες οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, η ΕΥΠ και η Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ έλαβαν γνώση την ύπαρξή του τουρκικού σχεδίου απόβασης στα νησιά Λέρο, Φούρνους, Οινούσσες, του περίφημου σχεδίου SUGA. Αρκετό καιρό πριν την έφοδο στον τουρκικό Ναύσταθμο από τους ισλαμιστές της κυβέρνησης Ερντογάν, όπου εντοπίστηκαν και οι δημιουργοί του επιχειρησιακού σχεδίου εισβολής.
  Τα ελληνικά επιτελεία είναι εντυπωσιασμένα από το σχέδιο και κυρίως από την έκταση της επιχείρησης, αλλά και από την χρονική συγκυρία που είχαν επιλέξει τα τουρκικά Επιτελεία για την εκτέλεση του ναυτικοιύ σκέλους της «Βαριοπούλας»: Είναι η εποχή που ο τότε υπουργός Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου, θεωρούσε ότι η προσέγγιση που είχε επιτύχει με τον Τούτρκο ομόλογότ υο Ισαμήλ Τζεμ, είχε απομακρύνει το κίνδυνο «θερμού επεισοδίου»! Την στιγμή που το τουρκικό Γενικό Επιτελείο είχε σχεδιάσει όχι «θερμό επεισόδιο», αλλά κανονική εισβολή!

 4. Ο φερόμενος ως πράκτορας είναι ο Γεώργιος Αμουτζόπουλος, ο οποίος εργάζονταν στν Finance Banksi (Finansbank) και η Τουρκάλα σύζυγος του Μπιρντέμ Τσετίνκαγια. Το κατηγορητήριο που έχει ετοιμάσει το στρατοδικείο, αναφέρει ότι η ΜΙΤ άφησε να διαρρεύσουν εσκεμμένα πληροφορίες από τον Μάιο του 2009 για να καταφέρει να διαπιστώσει τον τρόπο που «φεύγουν» οι στρατιωτικές πληροφορίες προς την Ελλάδα. Όλη η έρευνα ξεκίνησε μετά από καταγγελία του Ιδρύματος Ερευνών της Τουρκίας (TUBITAK).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.