Παιχνίδια της πολιτικής

ΤΟ ΠΑΡΟΝ 30/5/2010

Η Διεύθυνση Κυβερνάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ διοργάνωσε την πρώτη εθνική άσκηση αντιμετώπισης ηλεκτρονικού πολέμου. Ο κυβερνοπόλεμος, για τους επαΐοντες, είναι μια χαμηλού σχετικά κόστους μορφή πολέμου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Δεν γνωρίζω το ποσοστό επιτυχίας της άσκησης, εκείνο όμως που ξέρω καλά είναι ότι:

– Ο ελληνικός στρατός στερείται ενός ολοκληρωμένου συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικού πολέμου, που έχει χρυσοπληρωθεί, γιατί ο ρέκτης επιχειρηματίας στον οποίον ανατέθηκε το πρόγραμμα το 2000, κομπινοειδώς, απέτυχε να το κατασκευάσει. Αυτό ήταν αναμενόμενο από όλους, ακόμη και από τον υπουργό και την κομπανία του, που του το ανέθεσαν. Έκτοτε, ΟΥΔΕΙΣ τον έλεγξε καίτοι το σύστημα έπρεπε να είχε παραδοθεί από το 2005. Ας βρεθεί, παρακαλώ, σήμερα ένας που να αμφισβητεί ότι ο ελληνικός στρατός είναι τυφλός και κωφός.

• Τα ραντάρ TRQ-3, ένα άλλο μέσο ηλεκτρονικού πολέμου, που πάλι τα φόρτωσε στον Στρατό με το έτσι θέλω ο ίδιος υπουργός, ημιλειτουργούν. Αν η πληροφορία είναι ανακριβής, ας βγάλει ανακοίνωση το ΓΕΣ να με διαψεύσει.

• «… Τα μποφόρ είναι πολλά, το ύψος κύματος μεγάλο, οι καιρικές συνθήκες εξαιρετικά δυσμενείς, ορισμένα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν, έχουμε και ορισμένα προβλήματα στα οπλικά συστήματα, όμως τελικά όλα θα αποδώσουν στην κρίσιμη στιγμή…». Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον κ. Βενιζέλο (18 Μαΐου) και όχι από εμένα.

• Υπάρχει όμως κάτι το σπαρταριστό, που σας το φύλαξα τελευταίο. Το χοντρό σκάνδαλο της προμήθειας των TRQ-37 οδηγήθηκε τελικά σε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή, ομού με το TOR-MI, με πόρισμα-καταπέλτη του Α.Π. κατά του εν λόγω υπουργού. Κραυγαλέα τα στοιχεία…

• Ποιος πρωταγωνίστησε, ποιος ξιφούλκησε υποστηρίζοντας, συνταγματολόγος ων, ότι τα ραντάρ ήταν άριστα; Ο Ευ. Βενιζέλος, τότε μέλος της επιτροπής. Αντιθέτως ο τότε Α/ΓΕΣ στρατηγός Κ. Παναγιωτάκης υποστήριζε ότι είναι άχρηστα! Σήμερα ο κ. Βενιζέλος τα βρήκε μπροστά του.

• Τα νεώτερα; Άνθρωποι του κυκλώματος που «πέρασαν» τότε τα ραντάρ ετοιμάζουν, καθώς πληροφορούμαι, ογκώδεις παραγγελίες… ανταλλακτικών. Τον νου σας, κύριε Αρχηγέ του ΓΕΣ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s