Κατάργηση του Θεσμού των ΕΦΥΕΣ

Με έγγραφό της η Διεύθυνση Δόγματος του ΓΕΣ καταργεί τον Απρίλιο του 2010 τον πολυδιαφημισμένο θεσμό του Σπήλιου και της ΝΔ (Ν.3366/2005) , των ΕΦΥΕΣ. Σύμφωνα με αυτόν θα προσλαμβάνονταν κατά τους χειμερινούς μήνες στο στρατό ξηράς νέοι μέχρι 35 ετών οι οποίοι διέμεναν σε παραμεθόριες περιοχές. Οι ΕΦΥΕΣ αμείβονταν σύμφωνα με το μισθολόγιο των Επαγγελματιών οπλιτών.
Από την αρχή φάνηκε ότι ο σχεδιασμός και η αποδοχή του θεσμού δεν ήταν η αναμενόμενη. Έτσι, ένα χρόνο μετά την έναρξη του θεσμού (2006) και ενώ ο σχεδιασμός προέβλεπε την πρόσληψη 30.000 ΕΦΥΕΣ το 2007 στην πράξη ο αριθμός αυτός δεν ξεπέρασε τους 400 (2006 και 2007).
Αυτός είναι και ο κυριότερος  από τους λόγους που επικαλείται το ΓΕΣ (« δεν επετεύχθησαν οι αρχικές προβλέψεις») και η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.
Advertisements

2 thoughts on “Κατάργηση του Θεσμού των ΕΦΥΕΣ

  1. Είναι φανερό ότι οι εργασιακές απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του στρατού σε συνδυασμό με τις οικονομικές απολαβές δεν είναι αποδεκτές από τους νέους ανθρώπους ούτε για τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Φανταστείτε πόσο αποκρουστικές είναι για 30 και 40 χρόνια.
    Ελπίζουμε κάποιοι ΕΦΥΕΙΣ να συνδυάσουν το γεγονός αυτό με τις μαζικές εθελούσιες αποστρατείες των μονίμων στελεχών καθώς και των ΕΠΟΠ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s