ΟΙ ιδεολογικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ

Αξίζει συνοπτικά να δούμε, ποιές είναι οι ιδεολογικές ρίζες του ΠΑΣΟΚ, το οποίο προβάλλεται σήμερα ώς… Ευρωπαϊκό σύγχρονο κεντρώο κόμμα, και προσπαθεί να βγάλει απο πάνω του την «ρετσινιά της κόκκινης» ιστορίας του, ποντάροντας πολύ πετυχημένα στην  της Ελληνικής κοινωνίας!

Πολλά απο τα στελέχη του κινήματος ανήκαν στην αριστερά της δεκαετίας του 50, στην αριστερά του συμμοριτοπόλεμου και του εμφυλίου (Τρανό παράδειγμα ο πατέρας του Κώστα Σημίτη, συνοδοιπόρος του Αρη Βελουχιώτη). Ο ιδρυτής δε του κινήματος Ανδρέας Παπανδρέου αναφέρεται σε πολλές ιστορικές πηγές αποδεδειγμένα ότι υπήρξε τροτσκιστής δεν ψήφισε την συνθήκη ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ, συνθήκη που ψήφισε ακόμα και το ΚΚΕ Εσωτερικού!!!

Η ταύτιση του ΠΑΣΟΚ με την αριστερά του εμφυλίου αποδεικνύεται περίτρανα και με την προσπάθεια ηρωωποίησης του Αρη Βελουχιώτη (Αθανασίου Κλάρα) που έκαναν πολλά στελέχη του κινήματος την δεκαετία του 80! Μάλιστα, την πρώτη θέση εις εγκωμιασμόν του Αρη κατέχει ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος, ως υπεύθυνος γραμματεύς της «επιτροπής διαφώτισης» του Κινήματος, δι’ εγκυκλίου του, της 9ης Ιανουαρίου 1980, προς τα Γραφεία των τοπικών επιτροπών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. συνέστησε όπως αφαιρεθούν εξ αυτών οι φωτογραφίες του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου και εις την θέση των αναρτηθούν οι αντίστοιχες των πρωτεργατών του διεθνούς κομμουνισμού, ως και αυτές των «λαϊκών συμβόλων του Κινήματος» «Άρη Βελουχιώτη» και Στέφανου Σαράφη!

Επόμενες κινήσεις… Μετονομασίες οδών, στησίματα ανδριάντων του Άρη, για να φτάσει τελικά και στην περιβόητη απονομή σύνταξης «εθνικής αντίστασης», η οποία δόθηκε στους αριστερούς συντρόφους του Άρη! Καλό θα ήταν να μελετηθεί ιστορικά και να αναδειχθεί ευρύτατα η συμβολή του Άρη και των «συνοδοιπόρων» του προς τον Ελληνισμό, οι οποίοι ευθύνονται για μαζικές δολοφονίες Ελλήνων και για παιδομαζώματα, γεγονότα που σκοπίμως έχουν αποσιωποιηθεί τα τελευταία χρόνια, και ο κόσμος έχει πλήρη άγνοια! Το αποκορύφωμα όμως της άκρας «αριστερολαγνείας», το διέπραξε το ΠΑΣΟΚ με την ένταξη στη βουλή ενός μεγάλου σφαγέα του ΕΑΜ στον εμφύλιο, του Μάρκου Βαφειάδη!

Ο Μάρκος Βαφειάδης ήταν ηγετική φυσιογνωμία του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου.Ο Ζαχαριάδης τον ενέταξε στις ομάδες ανταρτών και τον Οκτώβριο του 1946 έγινε αρχηγός του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ – ΕΑΜ). Το 1947 ορίστηκε πρωθυπουργός της «Κυβέρνησης του βουνού». Κατόπιν νέας του διαφωνίας με το Ζαχαριάδη σε θέματα στρατηγικής, απομακρύνθηκε από κάθε αξίωμα και, ενώ ήταν εξόριστος στη Σοβιετική Ένωση, διαγράφτηκε και από το ΚΚΕ.Μετά το τέλος του Σταλινισμού, επανήλθε στο ΚΚΕ, από όπου διαγράφτηκε εκ νέου το 1964. Το ΚΚΕ Εσωτερικού που προέκυψε το 1968, τον ενέταξε στις τάξεις του. Παρέμεινε αυτοεξόριστος στη Σοβιετική Ένωση 23 χρόνια και επέστρεψε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1983. Κατόπιν έγραψε τα «Απομνημονεύματα» του και εξελέγη βουλευτής με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1989 και 1990. Ιστορικά, ο Μάρκος Βαφειάδης αποτέλεσε φανατικό πολέμιο και εχθρό του Εθνικού στρατού, σφαγέα αμάχων Ελλήνων κατα την διάρκεια του Εμφυλίου, και απο πολλούς ιστορικούς αναφέρεται ώς ένας απο τους μεγαλύτερους σφαγείς του Ελληνισμού! Του έχει δωθεί δε ανεπίσημος χαρακτηρισμός απο πολλούς συγγραφείς ώς «ο μακέλλης (=σφαγεύς) της Μακεδονίας»! Αυτά τα πρόσωπα, το κίνημα όχι μόνο τα έβαλε στην Βουλή (και μάλιστα χωρίς λαική ψήφο, μέσω ψηφοδελτίου επικρατείας), αλλα φρόντισε να τα ηρωωποίησει, με διάφορες εκπομπές παραγωγές-φιάσκο της κρατικής ΕΡΤ! Παράλληλα η ηρωωποίηση των αριστερών ανταρτών-σφαγέων του Ελλληνισμού επιτυχάνθηκε και με Κινηματογραφικές παραγωγές την περίοδο 1981-1988 χρηματοδοτούμενες απο το κράτος, οι οποίες παρουσίαζαν τα μέλη του ΕΑΜ ώς «απελευθερωτές» της Ελλάδας, και τον Εθνικό Ελληνικό Στρατό ώς όργανο των ξένων δυνάμεων (Αγγλίας και ΗΠΑ)!

Αξίζει εδώ να αναφερθεί, ότι επι ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κινηματογραφικές παραγωγές οι οποίες αναδείκνυαν / πρόβαλαν τον Εθνικό χαρακτήρα της Ελλάδος και τα ιδεώδη του Ελληνισμού (Σκηνοθέτης Κολλάτος) απερρίφθησαν (και ΔΕΝ χρηματοδοτήθηκαν) απο το υπουργείο πολιτισμού (ειδικά επι υπουργείας Ευάγγελου Βενιζέλου)! Το κίνημα θεωρούσε σωστό να χρηματοδοτεί απο το δημόσιο ταμείο κινηματογραφικές παραγωγές αριστερών σκηνοθετών (ασχέτως ποιότητας), και να απορρίπτει ταινίες που προβάλλουν Ελληνιστικά στοιχεία και ιδεώδη!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s