Το Υπουργείο Αμυνας κάνει έξωση στους εφέδρους

τυ Μάνου Ηλιάδη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ φ.241

 Περίεργο το παρασκήνιο πίσω από την πρόσφατη (15 Ιουνίου 2007)  αγωγή εξώσεως του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ), το οποίο  υπάγεται στο ΥΠΕΘΑ, εναντίον του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων/Συνδέσμου Αθηναίων Καταδρομέων (ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ), του πλέον δραστήριου και αντιπροσωπευτικού συνδέσμου εφέδρων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Σ.Ξ., Π.Ν. και Π.Α.

Οπως ανέφερε ο ΚτΕ στο προηγούμενο φύλλο του, η δικαστική αυτή ενέργεια αφορά στην έξωση του Συνδέσμου από τα γραφεία που του παραχωρήθηκαν, έναντι συμβολικού ενοικίου, στο πρώην Φρουραρχείο Αθηνών (νυν Στρατόπεδο Μπάκου) και εκτός από απόδειξη  της πραγματικής πολιτικής που ακολουθείται έναντι των εφέδρων, αποτελεί και χαρακτηριστική ένδειξη των μικροκομματικών παιχνιδιών που παίζονται στο άμεσο περιβάλλον του ΥΕΘΑ.

Συγκεκριμένως, το ΤΕΘΑ επικαλείται στην αγωγή του την επικείμενη απόδοση του κτηρίου στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο, όπως αναφέρει ψευδώς, ανήκει ιδιοκτησιακά, ενώ το κτήριο του Φρουραρχείου ανήκει στον Δήμο Αθηναίων από το έτος 1933. Το τελευταίο  βεβαιώνει η  Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών με έγγραφό της που κοινοποίησε, από τον περασμένο χρόνο  (10 Ιουλίου 2006),  στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ, στον Δήμο Αθηναίων και στον ΠΣΕΕΔ.

Σημειώνεται ότι η στάση του Δήμου Αθηναίων, που είναι και ο πραγματικός ιδιοκτήτης του κτηρίου, είχε ξεκαθαρισθεί πολύ νωρίτερα, μετά από διάβημα του Συνδέσμου στην τότε Δήμαρχο Αθηναίων κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Η τελευταία,  απαντώντας εγγράφως στις 16 Ιανουαρίου 2006 στο εν λόγω αίτημα,  αναφέρει τα: «Ελαβα την επιστολή σας και αποδέχομαι το αίτημά σας να συνεχισθεί η παραμονή του Συνδέσμου σας στον 1ο Οροφο εσωτερικά του κτηρίου του Φρουραρχείου Αθηνών. Εύχομαι καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο που επιτελείτε».

Πώς από αυτή την σαφώς εκπεφρασμένη βούληση  του Δήμου φτάσαμε στην σημερινή έξωση; Κάποια κυρία του Δήμου που ασχολείται με ….νήπια θέλει τα γραφεία του Συνδέσμου για τις δικές της ανάγκες και επειδή δεν έχει τρόπο να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση  της προηγούμενης δημάρχου Αθηναίων, πείθει -όπως λέγεται- στέλεχος του Δήμου και αυτός τον  αδελφό του, που είναι συνεργάτης του ΥΕΘΑ, να φροντίσει  για τα δέοντα. Και ο τελευταίος, μάλλον  εν αγνοία του Υπουργού, ενεργεί  καταλλήλως  ώστε   το Υπουργείο Άμυνας  να προβεί σε έξωση του Συνδέσμου, ενώ είναι γνωστό ότι το κτήριο δεν ανήκει στο Υπουργείο Αμυνας, ούτε στο Υπουργείο Οικονομικών, όπως το τελευταίο επικαλείται, αλλά στον Δήμο Αθηναίων.

Το περίεργο είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν παρά τις επίμονες προσπάθειες του προέδρου της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής κ. Π. Καμμένου, ο οποίος είναι γνωστός για το ειδικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τους εφέδρους και κάνει ό,τι μπορεί για να προωθήσει το κίνημά τους. Ομως, οι…αδελφοί Καραμαζώφ (όπως τους λένε οι έφεδροι), επωφελούμενοι της έλλειψεως εποπτείας του ΥΕΘΑ, κάνουν  τα δικά τους, με τον έναν να ενεργεί παρασκηνιακά στον Δήμο και τον άλλο στο ΥΠΕΘΑ.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτηρίου  βέβαια θα γίνει γνωστό στο δικαστήριο, όπου οι υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ θα γίνουν ελαφρώς ….ρεζίλι για την ασχετοσύνη τους. Γιατί εκεί θα αποδειχθεί ότι το κτήριο δεν ανήκει στο υπουργείο Αμυνας ή στο Οικονομικών, αλλά στον Δήμο. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ο ΥΕΘΑ κ. Ε. Μεϊμαράκης σίγουρα θα εισπράξει στις επόμενες εκλογές την δικαιολογημένη  μήνιν των πολυπληθών εφέδρων για τις ενέργειες ενός των παρακοιμωμένων του, ενώ ο έτερος αδελφός του τελευταίου στον Δήμο θα έχει κρατήσει επιμελώς την ουρά του έξω και δεν θα έχει υποστεί καμία φθορά. Με άλλα λόγια, αν έχει τέτοιους συνεργάτες, τι να τους κάνει τους εχθρούς….

Αυτό που είναι ακόμη χειρότερο, είναι τα μέτρα τα οποία εφάρμοσε το υπουργείο Αμυνας εναντίον των Εφέδρων προκειμένου να τους εξαναγκάσει να εγκαταλείψουν το κτήριο, δίνοντας εντολή να τους κόψουν το ηλεκτρικό ρεύμα και το νερό!

Το αποτέλεσμα της μη υπάρξεως ηλεκτρικού ρεύματος ήταν να εξουδετερωθεί το σύστημα συναγερμού που είχε εγκαταστήσει ο Σύνδεσμος. Αμεση συνέπεια αυτού ήταν, την περασμένη Δευτέρα, άγνωστοι να εισέλθουν στα γραφείου του και να κλέψουν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή με ονόματα και διευθύνσεις των μελών του, εκπαιδευτικές του δραστηριότητες, αλληλογραφία του με τα επιτελεία και τις αρχές  και πλείστα άλλα, χωρίς να αγγίξουν κανένα άλλο -μάλλον σημαντικής αξίας για κάθε κοινό διαρρήκτη-  αντικείμενο.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα γραφεία του Συνδέσμου διαρρηγνύονται. Το ίδιο είχε συμβεί και τον Δεκέμβριο του 1996, με αντικείμενο της διαρρήξεως πάλι τα έγγραφα και κατάσταση των μελών του συνδέσμου (που τότε λειτουργούσε ως Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων-Ιερολοχιτών), γεγονός που απεδόθη τότε σε ενέργεια πρακτόρων της ΜΙΤ και των εδώ ενεργουμένων της. Λίγο πριν από την διάρρηξη αυτή, η οποία περιγράφεται και στο βιβλίο του συντάκτη της στήλης για τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, είχε προηγηθεί η τοποθέτηση ενός απειλητικού-προειδοποιητικού σημειώματος εκ μέρους των Γκρίζων Λύκων. Αιτία; Προφανώς η έντονη (και τότε) δραστηριότητα του Συνδέσμου στην καταπολέμηση των πυρκαϊών των ελληνικών δασών που αργότερα παραδέχθηκαν, ακόμη και από τηλεοράσεως,  οι Τούρκοι ότι τις προκαλούσαν  οι ίδιοι, οι συνεχείς πλόες προς τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου για τόνωση του φρονήματος των κατοίκων τους, ο διάπλους του Αιγαίου και η μετάβαση με φουσκωτά στην Κύπρο κ.ά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s