«Έθαψαν» αποτελέσματα έρευνας για τον Στρατό Ξηράς

Γαλανός 15/5/2007

«Μπούμερανγκ» γύρισε για την πο­λιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας η μυστική στατιστική έ­ρευνα που διεξήγαγε τον Φεβρουά­ριο του 2006 μεταξύ των αξιωματικών (ανώτερων και κατώτερων) στον Στρα­τό Ξηράς, καθώς τα αποτελέσματα της ήταν αποδοκιμασία για την πολιτική της ΝΔ στο στράτευμα. Για τον συ­γκεκριμένο σκοπό χρησιμοποιήθηκε ειδικό ερωτηματολόγιο, στο οποίο ο κάθε στρατιωτικός βαθμολογούσε το πόσο ικανοποιημένος είναι ή όχι, λ.χ από τον μισθό του, τις παροχές, τις υποδομές, τις μεταθέσεις, τη συ­μπεριφορά των ανωτέρων του, ενώ του ζητείτο να αυτοβαθμολογήσει α­κόμη και το ηθικό του!

Το θέμα αποκαλύπτουν σε χθεσινή ερώτηση στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Mix. Καρχιμάκη, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι «η έρευνα «θάφτηκε», καθώς οι απαντήσεις αποτυπώνουν ανάγλυφα την παταγώδη αποτυχία των πειρα­ματισμών της πολιτικής ηγεσίας του ΥΕΘΑ». Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από το 80% των στελεχών α­πάντησε πως το επίπεδο του ηθικού τους είναι χαμηλό και μέτριο.

Στο 100% πλησιάζει το ποσοστό των στελεχών που θεωρεί τον μισθό τους πολύ μικρό και μικρό, ενώ ανάλογο είναι το ποσοστό των στελεχών που θεωρεί ότι η συχνότητα των μεταθέ­σεων αποτελεί παράγοντα αρνητι­κό. Ακόμη πάνω από το 60%των στε­λεχών έχει την άποψη ότι η αξιο­κρατία στον στρατό βρίσκεται σε βαθ­μό απογοητευτικό και κακό, ενώ πά­νω από το 70% των στελεχών απά­ντησε ότι οι προσπάθειες που κατα­βάλλει η Υπηρεσία για την αντιμε­τώπιση των προβλημάτων των στε­λεχών είναι λίγες και ελάχιστες.

Οι αξιωματικοί κλήθηκαν ουσια­στικά να συμπληρώσουν μια ειδική «φόρμουλα» ερωτήσεων, βάζοντας ως απάντηση ένα «X» δίπλα στη βαθ­μολογία που δινόταν. Χαρακτηριστι­κά, για το επίπεδο του ηθικού τους ζητούνταν να βαθμολογήσουν 1, αν θεωρούν πως είναι χαμηλό, 2 αν εί­ναι μέτριο και 3 αν είναι υψηλό.

Λ. ΓΑΛΑΝΟΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s