του Μάνου Ηλιάδη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 10/3/2007

Για «έκρηξη φυγής στην πρόωρη σύνταξη από εκατοντάδες αξιωματικούς (άνδρες και γυναίκες) των Ενόπλων Δυνάμεων, λόγω αθέτησης των όσων υποσχέθηκε η Νέα Δημοκρατία με το κυβερνητικό της πρόγραμμα» εγκαλούν τον υπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Ε. Μεϊμαράκη 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπό τον κ. Μ. Καρχιμάκη, σε ερώτησή τους που κατετέθη την εβδομάδα αυτή.
Οι ερωτώντες βουλευτές επικαλούνται στοιχεία από απάντηση σε προγενέστερη ερώτησή τους, από τα οποία προκύπτει ότι οι υποβληθείσες αιτήσεις αποστρατείας κατά την περίοδο 2000-2006 είχαν ως εξής:  Το 2000 οι αιτήσεις αποστρατείας ήταν 166, το 2001 ήταν 109, το 2002 ήταν 50, το 2003 ήταν 80, το 2004 επίσης 80, το 2005 ήταν 114 και το 2006 ήταν 246. Στην ίδια προγενέστερη απάντησή του το ΥΠΕΘΑ αναφέρει ότι παρατηρείται  μία δικαιολογημένη  τάση αυξήσεως των αιτήσεων αποστρατείας μετά το 2003 αλλά τα στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά προ του 2003, διότι επήλθαν ουσιώδεις μεταβολές στο νομικό καθεστώς, ενώ η αύξηση του 2006 προκύπτει κυρίως λόγω αυξημένων παραιτήσεων κατωτέρων αξιωματικών εκ του στρατεύματος που έχουν συμπληρώσει τον συντάξιμο χρόνο κ.λπ.
Η άποψή μας είναι ότι το θέμα είναι υπαρκτό και φυσικά ευθύνες για αυτό  δεν έχει για αυτό μόνο το ένα αλλά και τα δύο κόμματα εξουσίας. Οσο για το πόσο σοβαρό είναι θα το δούμε στον αριθμό  των παραιτήσεων  που θα υποβληθούν το 2007.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.