του Μάνου Ηλιάδη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ φ237

ΕΝ ΑΜΥΝΗ

Ολα τα περιμέναμε από τον ιδιόρρυθμο πρόεδρο των ΕΑΣ κ. Δ. Φυντανίδη, αλλά αυτό που αναφέρουμε παρακάτω σίγουρα όχι. Οπως πληροφορούμεθα, μερικές μόλις ημέρες μετά το δημοσίευμα της στήλης για εμπορικό τομέα (ΚτΕ 19.05.2007), ο κ. πρόεδρος, ενοχληθείς για άγνωστους λόγους για το σχόλιο της στήλης ότι «ένας τομέας λειτουργούσε μέχρι σήμερα κανονικά στην περίεργη αυτή εταιρεία» και αυτός έγινε κατεδαφιστέος στόχος, έσπευσε να επιβεβαιώσει την άποψη αυτή, ή θέλησε να μας διαψεύσει με τον  δικό του τρόπο. Ετσι, στο Δοικητικό Συμβούλιο της 24ης Μαίου εδήλωσε -και μάλιστα απαίτησε με ιδιαίτερη έμφαση να γραφτεί στα πρακτικά- ότι ο «εμπορικός τομέας βλάπτει τα επιχειρηματικά συμφέροντα της εταιρείας».
Ο λόγος για τον οποίο ο μοναδικός τομέας που αποφέρει κέρδη στην εταιρεία κρίνεται βλαπτικός για τα επιχειρηματικά της συμφέροντα και όχι οι άλλοι τομείς που μόνο ζημίες δημιουργούν,  δεν είναι φυσικά δυνατόν να γίνει κατανοητός χωρίς μία βαθειά κατάδυση στον εγκέφαλο και τις μύχιες σκέψεις του κ. προέδρου, γεγονός όμως που κρίνεται μάλλον ιδιαίτερα επιβλαβές, λόγω των αναπόφευκτων συνεπειών για την ψυχική ισορροπία όποιου ήθελε προβεί στο παράτολμο αυτό εγχείρημα.

Η μόνη εξήγηση που βρήκαμε είναι ότι ο κ. πρόεδρος μάλλον επιδιώκει την ομοιομορφία στην απόδοση των  διαφόρων τομέων της εταιρείας, με αποτέλεσμα να επιχειρεί την ισοπέδωση του τελευταίου επικερδούς τομέα. Ισως γιατί έτσι, με καθαρή μετά την εικόνα μπροστά του, χωρίς διαφοροποιήσεις να αποδιοργανώνουν την σκέψη του, θα του είναι πιο εύκολο να κάνει τα σχέδιά του για το πώς θα μπορέσει να…. αναδομήσει κανονικά, ή μάλλον τελείως, την εταιρεία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.