του Μάνου Ηλιάδη, Εν Αμύνη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 27/1/2007

Εξηγήσεις και ενημέρωση ζήτησε από τη διοί­κηση των ΕΑΣ το 4ο επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ, κατόπιν εντολής του ΑΓΕΣ, αντιστράτηγου Δ. Γράψα, σχετικά με το δη­μοσίευμα του «ΚτΕ» της περασμένης εβδομάδας που αφορούσε τη χρήση ληγμένων-παλαιών πυρο­τεχνουργιών υλικών σε παραδοθείσα ποσότητα βομβιδοφόρων πυρομαχικών τον 155 χλστ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της παρεμβάσεως αυτής ήταν να επικρατήσει κλίμα συγχύσεως, αλληλοκατηγοριών και καρφωμάτων ως προς το ποιος ενέκρινε τη χρή­ση των υλικών αυτών και σε ποια σύμβαση ανεφέρετο το δημοσίευμα, δηλαδή των GRM-49 των πυ­ροβόλων των 155 χλστ. ή των GRM-20 των όλμων των 4,2″.

Τι ΠΡΟΕΚΥΨΕ από αυτή τη σύγχυση και τα αλληλοκαρφώματα; Ότι το ίδιο συνέβη και στους δύο τύπους πυρομαχικών. Δηλαδή ληγμένα ή παλαιά πυ­ροτέχνουργικά υλικά, όπως εμπυρεύματα και προωθητικά γεμίσματα, χρησιμοποιήθηκαν και στα πυ­ρομαχικά των όλμων των 4,2′

Το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ είναι προφανές: Ο Ε.Σ. πληρώνει στα ΕΑΣ τεράστια ποσά για πυρομαχικά, και αυτό που παραλαμβάνει είναι πυρομαχικά στο τέλος του επιχειρησιακού ορίου ζωής τους ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων πυρομαχικά με εναπομένον ό­ριο ζωής το 1/3 του κανονικού, δηλαδή με μειωμένες πιθανότητες να εκραγούν.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ αξία των πυρομαχικών αυτών εξίσου προφανής. Για να σκοτώσουν κάποιον Τούρ­κο στρατιώτη (λόγου χάριν, βέβαια) με αυτά τα πυ­ρομαχικά, οι Έλληνες πυροβολητές θα πρέπει να τον πετυχαίνουν κατακέφαλα.

Σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ χώρα που σέβεται τον εαυτό της, τέτοια εξωφρενικά περιστατικά θα συνεπάγοντο τον άμεσο αποκεφαλισμό της διοικήσεως της εταιρείας και παντός εν γένει υπευθύνου. Στην πε­ρίπτωσή μας, δεν χρειάζονται μεγάλες μαντικές ι­κανότητες για να προβλέψει κανείς τι θα γίνει.

Κατά τα ΑΛΛΑ, η διοίκηση της εταιρείας κόβει και πίτα με την ανάλογη σοβαρότητα με την οποία α­ντιμετωπίζει την εκτέλεση των παραγγελιών του Ε.Σ. Στην κοπή, λοιπόν, της πίτας του σωματείου εργαζομένων Υμηττού που έγινε την περασμένη Τρίτη, παρουσία και του αναπληρωτή γενικού διευθυντού της ΓΔΟΣΎ κ. Κινώση, σημειώθηκαν τα ε­ξής ευτράπελα. Ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Δ. Φυντανίδης, απαντώντας σε καταγγελία του προέδρου του σωματείου κ. Γ. Σαράντη για τις παραγγελίες που απέτυχε να εξασφαλίσει η διοίκηση από το ΥΠΕΘΑ, δήλωσε ότι για όλα φταίει η αλλαγή διοικήσεως του 2006 (σ.σ.: στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος) και η εφαρμογή του νόμου πε­ρί ΔΕΚΟ!

Η ΣΚΗΝΗ προσέλαβε έτι κωμικότερες διαστάσεις, όταν ο διευθύνων σύμβουλος κ. Κ. Μανούσος, α­ποπειραθείς να απευθυνθεί και αυτός στους ερ­γαζομένους, προσπάθησε να πάρει το μικρόφωνο από το χέρι του προέδρου και εκείνος… δεν του το έδινε με τίποτε. Με τέτοια σύμπνοια μεταξύ των δύο κεφαλών της εταιρείας, οι οποίοι δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στην κοπή μίας πίτας, τα συναρμόδια υπουργεία που τους διόρισαν περιμέ­νουν να βγει η εταιρεία από το σημερινό της τέλ­μα;

ΚΑΙ Η ΣΕΜΝΗ αυτή τελετή τελείωσε εν κλίματι ιλαρότητας, όταν ο σαφώς εκνευρισμένος πρόε­δρος κ. Φυντανίδης (μετά την αντιπαράθεσή του με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων) εκτόνωσε την εκρηκτική ατμόσφαιρα με την εξής χαλαρωτική δή­λωση: «Εγώ θα κόψω ένα κομμάτι για την εταιρεία μου και ένα για μένα, και μετά ας έρθει ο καθένας να κάψει το κομμάτι του».

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s