εκδόσεις ΤΟΥΡΙΚΗ, ISBN960-86839-9-8

Τα δοκίμια αυτού του τόμου αναλύουν τον πόλεμο, τα στρατηγικά του χαρα­κτηριστικά αλλά και τις πολιτικές και κοινωνικές του παρα­μέτρους, κατά τη διάρκεια των παρελθόντων πέντε αιώ­νων. Πρόκειται επίσης στην ουσία για μια επιστημονική πα­ρουσίαση της θεωρίας και της πρακτικής του πολέμου από την Αναγέννηση μέχρι τη σημερινή εποχή. Γίνεται λόγος για μεγάλους θεωρητικούς του πολέμου και κορυφαίους στρα­τιωτικούς και πολιτικούς ηγέτες, μέχρι τις απρόσωπες δυ­νάμεις που κινούν την ιστορία.

Άλλα δοκίμια ιχνηλατούν την αλληλεπίδραση θεωρίας και εμπειρίας και άλλα αναλύουν τη στρατηγική συγκεκριμένων συγκρούσεων του Πρώτου και Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ή τη σχέση μεταξύ τε­χνολογίας, πολιτικής και πολέμου στην πυρηνική εποχή. Κάθε δοκίμιο τοποθετεί τα ιδι­αίτερα χαρακτηριστικά της στρατιωτικής σκέψης και δράσης στο πλαίσιο του πολιτι­κού, κοινωνικού και οικονομικού τους περιβάλλοντος.

Εν κατακλείδι πρόκειται για ένα βιβλίο αναφοράς που επανερμηνεύει και φωτίζει τον πόλεμο, μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις στην ιστορία, μια δύναμη που δεν μπορεί να ελεγχθεί στο μέλλον χωρίς την κατανόηση του παρελθόντος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s