του Μάνου Ηλιάδη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ, 11/11/2006

Προσφορά για χορήγηση 8 υποτροφιών σε αξιωματικούς  (δωρεάν φοίτηση) έκανε στο ΥΠΕΘΑ το ιδιωτικό ινστιτούτο ΑΛΜΠΑ, το οποίο υποστηρίζεται από τις βιομηχανίες της χώρας και εκπαιδεύει στελέχη, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, θέματα διοικήσεως  επιχειρήσεων, οικονομικά, logistics κ.ά. Οσοι θα επιλέγοντο να παρακολουθήσουν δωρεάν τα μαθήματα θα μπορούσαν να το κάνουν σε ώρες εκτός απασχολήσεώς τους, δεδομένου ότι για τους εργαζομένους το ινστιτούτο παρέχει την δυνατότητα να φοιτήσουν Παρασκευή και Σάββατο. Δηλαδή, το ΓΕΣ δεν θα πλήρωνε τίποτε και οι αξιωματικοί θα διέθεταν εκείνοι, όσοι ήθελαν, τον ελεύθερο χρόνο τους για να επιμορφωθούν.
Το υπουργείο ενημέρωσε όπως ήταν φυσικό τα Επιτελεία για το θέμα και ιδού η απάντηση επ’αυτού  του Α΄Υπαρχηγού ΓΕΣ: «Δεν κρίνεται σκόπιμη η συμμετοχή Αξιωματικών του ΓΕΣΣ στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑLBA, καθόσον τα αντικείμενα που πραγματεύονται δεν αναγκαιούν στον Στρατό Ξηράς».
Τι έγινε τελικά; Τις 8 υποτροφίες τις παίρνουν ισάριθμοι αξιωματικοί του Π.Ν. Προφανώς διότι αυτός που αποφάσισε να τους στείλει ξέρει ότι (και) στην εποχή μας, περιττή γνώση δεν υπάρχει.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.