Απονομή παρασήμου στους πρωταγωνιστές εξάρθρωσης της 17Ν

του Μάνου Ηλιάδη, Εν Αμύνη, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

Αργεί ή σπάνια απονέμει το σύγχρονο ελληνικό κράτος ηθικές αμοιβές (για υλικές, ούτε λόγος, εκτός αν είσαι αθλητής) αλλά όταν το κάνει, αμάθητο και άπειρο σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ζημιά παρά καλό.

Ο λόγος για την απονομή του παρασήμου του «Αστυνομικού Σταυρού» σε όσους πρωταγωνίστησαν ή συνέβαλαν καθ’οιονδήποτε τρόπο στην εξάρθρωση της 17Ν και του ΕΛΑ οι οποίοι (όπως απεκάλυψε την περασμένη εβδομάδα το ΠΑΡΟΝ) ανεφέροντο ονομαστικά στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα που εδημοσιεύθη κανονικότατα στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως, ωσάν να επρόκειτο περί προσλήψεως ή προαγωγής δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ. ή άλλων γεγονότων ρουτίνας. Στο αιτιολογικό της παρασημοφορίας ανεφέρετο καθ’ομάδα βραβευμένων το σκεπτικό της απονομής της εν λόγω διακρίσεως, όπως π.χ. «οι (ονόματα) κατόρθωσαν να συλλέξουν σημαντικότατες πληροφορίες από άκρως επικίνδυνους χώρους» και ανάλογης σπουδαιότητας και επικινδυνότητας  αποστολές, χωρίς κανείς να σκεφθεί ότι έτσι μπορούσαν να «κάψουν» ή ακόμη και  να εκθέσουν σε κίνδυνο την ζωή αυτών που ήθελαν να τιμήσουν. Αν παρόμοιο γεγονός συνέβαινε σε άλλη χώρα, θα έπεφταν κεφάλια. Εδώ, οι αρμόδιοι, από υπουργό και κάτω,  ούτε είδηση  πήραν τι έγινε.

Για τις υλικές αμοιβές, όταν μάθουμε αν υπήρχε πρόβλεψη για κάτι τέτοιο ή (εάν ναί) τι έγιναν τα σχετικά κονδύλια, θα επανέλθουμε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s