εκδόσεις ΤΟΥΡΙΚΗ ISBN 960-86839-2-0

«Η εκπαίδευση εμπεριέχει τα πάντα και οφείλει να συσχετίζεται με οτιδήποτε κάνει μια Μο­νάδα ή με οτιδήποτε μπορεί να της συμβεί». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα tου βιβλίου.

Αν σε μια Μονάδα συμβαίνουν ατυχήματα, αυτό αντανακλά το χαμηλό επίπεδο εκ­παίδευσης των στρατιωτών. Κάποιος ευθύνεται γι’ αυτό. Ο συγγραφέας δεν διστάζει να εντοπίσει τα αίτια: αξιωματικοί που καλλιεργούν περισσότερο τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους παρά τις σχέσεις με τους άνδρες τους· στελέχη που αποφεύγουν να τους ανατεθεί διοίκηση τμήματος- αξιωματικοί και οπλίτες που υπηρετούν υπό την απόλυτη βεβαιότητα της διαρκούς ειρήνης· στρατιώτες χωρίς ενδιαφέρον για μια εκ­παίδευση που διεξάγεται με το πνεύμα της κλειστής αίθουσας διαλέξεων και όχι στο ύπαιθρο με τη μελέτη του εδάφους.

Με γλώσσα ευθεία και χωρίς ωραιολογίες, ο συγγραφέας επισημαίνει τους κιν­δύνους που διατρέχει ανά πάσα στιγμή ένας εθνικός στρατός να βουλιάξει στην αδρά­νεια και να χάσει την ικανότητα να είναι ετοιμοπόλεμος [εάν η χώρα νικηθεί κάποτε σε κάποιον πόλεμο, τότε ούτε η Βουλή ούτε ο λαός θα εντυπωσιαστούν απ’ τα προ­γράμματα εκπαίδευσης και κοινωνικής επανένταξης των υπηρεσιών του στρατού) και υποβάλλει σειρά ιδεών και προτάσεων για μια ολοκληρωμένη και ριζική θεραπεία για τα κακώς κείμενα. Ο αναγνώστης, καλείται να εμβαθύνει στην ουσία και όχι στην επιφάνεια των λεγομένων και να κάνει τις σωστές αναγωγές, όπου χρειάζεται, με τη καθημερινή πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι: εαν οι διαταγές, οι οδηγίες και οι παραινέσεις δεν μπορούν ν’ αλλάξουν τα κακώς κείμενα, ίσως μπορεί η απλή λογική.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s