Λαθρομετανάστευσης συνέχεια

Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο (ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ 19/6/2010) ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΥΠΕΘΑ συνελήφθησαν 11.025 λαθρομετανάστες μέσα στους πρώ­τους 4 μήνες του 2010.

Το κύμα από την Αλβανία (σύνολο 6.314 στο διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου) εμφανίζει μείωση (από 1.820 συλληφθέντες τον Ιανουάριο σε 1.110 τον Απρίλιο).

Επίσης μεταβολή εμφανίζεται στους λαθρομετανάστες που μας στέλνει η Τουρκία στο πλαίσιο των… μέτρων οικοδομήσεως εμπιστοσύνης. Αυτή συνίσταται στο γεγονός ότι κατά τους τέσσερις τελευταίους μήνες μειώθηκε η είσοδος των εισερχομέ­νων διά θαλάσσης (στα νησιά) και αυξήθη­κε στον Έβρο. Ειδικότερα,  στον Έβρο παρουσιάζεται αύξηση και οι συλληφθέντες λα­θρομετανάστες ήταν: τον Ιανουάριο 514, τον Φεβρουάριο 633, τον Μάρτιο 923 και τον Απρίλιο 456, ήτοι ένα σύνολο 2.526 ατόμων.

Αντιθέτως, η είσοδος λαθρομεταναστών στα νησιά εμφανίζει μία σταθερά μείωση. 858 τον Ιανουάριο, 740 τον Φεβρουάριο, 391 τον Μάριο και μόλις 196 τον Απρίλιο, ήτοι ένα σύνολο 2.185 ατόμων.

2 σκέψεις σχετικά με το “Λαθρομετανάστευσης συνέχεια

  1. Εντυπωση δεν προκαλεί το γεγονός των λαθρομεταναστών αλλά το γεγονός οτι τα στοιχεία ανακοινωννονται απο το Υπουργείο Αμυνας το οποίο είναι αναρμόδιο. Υπάρχουν συνοριοφυλακες για αυτη τη δουλεια οι οποίοι αήνκουν στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ (προστασίας του πολίτη).

  2. Νομίζω ότι εδω και χρόνια η φύλαξη των συνόρων έχει ανατεθεί στην Ελληνική Αστυνομία και έχει συγκροτηθεί ειδικό Σώμα Συνοριοφυλάκων. Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί εξακολουθεί το ΥΠΕΘΑ και κυνηγάει λαθρομετανάστες?
    Μήπως πρέπει κάποιος να ενημερώσει την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ότι το θέμα αυτό αποτελεί αρμοδιότητα άλλης υπηρεσίας?
    Μήπως πρέπει να σχοληθούν σοβαρά με την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τις ΕΔ, ώστε κάνενας, ούτε μόνιμος, ούτε έφεδρος να θέλει να βρίσκεται στο χώρο αυτό?
    ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΔΟΜΙΖΩ.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.